Odmah ispitati navode o ponuđenom mitu i kriminalu u JP BH Gas

Šefovi klubova SDP-a u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Aner Žuljević i Damir Mašić, traže od federalnog tužilaštva da odmah ispita navode o ponuđenom mitu i kriminalu u javnom preduzeću BH Gas koje je danas protiv premijera Novalića i ministra Džindića iznio bivši direktor ovog preduzeća Jasmin Salkić.

Zaista su skandalozne iznesene optužbe od strane Salkića, koji je nažalost, jedan od rijetkih direktora koji je smogao snage i otvoreno progovorio o pritiscima kojima je bio izložen, kao i o sistemu funkcionisanja izvršne vlasti u Federaciji BiH koju punih šest godina prate isključivo afere i skandali.

U svakoj uređenoj zemlji u kojoj funkcioniše pravosudni sistem tužilaštvo bi to samo odmah uradilo po službenoj dužnosti, ali pošto to kod nas nije ustaljena praksa dužni smo i ovim putem to tražiti.

Nedavno otkrivenom aferom u vezi tunela “Hranjen”, indicijama o ponašanju navedenog dvojca kad je i u pitanju namjenska industrija i današnjom oko BH Gasa dodatno je narušen ionako loš ugled i povjerenje koje građani imaju u federalnu izvršnu vlast.