Odmah ispitati navode o ponuđenom mitu i kriminalu u JP BH Gas

Šefovi klubova SDP-a u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Aner Žuljević i Damir Mašić, traže od federalnog tužilaštva da odmah ispita navode o ponuđenom mitu i kriminalu u javnom preduzeću BH Gas koje je danas protiv premijera Novalića i ministra Džindića iznio bivši direktor ovog preduzeća Jasmin Salkić.

Zaista su skandalozne iznesene optužbe od strane Salkića, koji je nažalost, jedan od rijetkih direktora koji je smogao snage i otvoreno progovorio o pritiscima kojima je bio izložen, kao i o sistemu funkcionisanja izvršne vlasti u Federaciji BiH koju punih šest godina prate isključivo afere i skandali.

U svakoj uređenoj zemlji u kojoj funkcioniše pravosudni sistem tužilaštvo bi to samo odmah uradilo po službenoj dužnosti, ali pošto to kod nas nije ustaljena praksa dužni smo i ovim putem to tražiti.

Nedavno otkrivenom aferom u vezi tunela “Hranjen”, indicijama o ponašanju navedenog dvojca kad je i u pitanju namjenska industrija i današnjom oko BH Gasa dodatno je narušen ionako loš ugled i povjerenje koje građani imaju u federalnu izvršnu vlast.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu