SDP BiH Jablanica

Odlukom Vlade FBiH Jablanica ostaje bez priključka na Koridor Vc

Prije 10 mjeseci Vlada Federacije BiH, koju čine Premijer i ministri koalicije SDA-HDZ-SBB, na sjednici održanoj u Mostaru, donijela je odluku kojom se utvrđuje model realizacije projekta izgradnje dionice autoceste Konjic-Mostar Sjever na Koridoru Vc.

Ovom odlukom Vlade FBiH Jablanica ostaje bez priključka na Koridor Vc, a štetnost ove odluke manifestovaće se na ionako teško stanje u privredi, besperspektivnost i stanje apatije u kojem se naš grad nalazi.

OO SDP BiH Jablanica izražava duboku zabrinutost šutnjom i nepostupanjem načelnika Općine Jablanica, kojem su inače, a posebno u predizborno vrijeme, puna usta interesa stanovništva i razvoja Jablanice. Bez dnevnog politiziranja pitamo se da li je načelniku važniji interes Općine na čijem je čelu ili interes njegove stranke koja je autor odluke koja nas sve zajedno ostavlja u izolaciji?

Stoga, po ko zna koji put javno pitamo da li je i koje konkretne radnje i korake poduzeo načelnik Općine Jablanica, kako bi se spriječila dalja implementacija ove odluke? S obzirom da je prošlo 10 mjeseci od donošenja sporne odluke, pozivamo načelnika Općine, gospodina Salema Dedića, da se oglasi, da se u interesu svih stanovnika Općine usprotivi i ogradi od odluke Vlada Federacije BiH od 12.02.2016.godine, što je kao osoba koja po zakonu predstavlja Općinu Jablanica morao davno učiniti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.