Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Odluka Visokog predstavnika prvi korak ka stabilizaciji države i političkih prilika u zemlji i regiji

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, pozdravio je današnju odluku Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

“Današnja odluka Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini g. Christiana Schmidta, kojom je van snage stavljen neustavni Zakon o nepokretnostima Republike Srpske je korak koji smo svi čekali, prvi korak ka stabilizaciji države i političkih prilika u zemlji i regiji. Potpuno sam uvjeren kako će aktuelna vlast u RS-u nastaviti sa kršenjem Ustava BiH, te Dejtonskog sporazuma, uključujući neutemeljeno negiranje Visokog predstavnika.
Zato nema nikakve sumnje da je potpuna normalizacija stanja i vraćanje političkog djelovanja u okvire institucija moguće tek potpunim isključenjem iz političkog života Milorada Dodika i njegovih jataka.
Logika nalaže da nakon potvrđivanja antidejtonske i antiustavne prirode postupaka vlasti u RS-u predvođene Miloradom Dodikom, odgovorni za te postupke moraju biti smijenjeni i procesuirani pred pravosudnim organima države.
G. Schmidt ima našu punu podršku da nastavi djelovati u tom smjeru, u skladu sa svojim mandatom i zadaćom zaštite mira i pravnog poretka države Bosne i Hercegovine koja proizlazi iz funkcije koju obnaša.
Nakon SAD, Velike Britanije i današnje reakcije Visokog predstavnika očekujem i da se ostale države članice EU pridruže sankcijama prema Dodiku i njegovim poslušnicima”, navodi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.