Hadžić – Krkoska:

Odlična dinamika izvođenja radova na autocesti na Koridoru Vc

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom izvođenja radova na dionicama autoceste na Koridoru Vc i međusobnom suradnjom na ovom projektu

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom Ureda EBRD-a u BiH Liborom Krkoskom o infrastrukturnim projektima u Bosni i Hercegovini koje financira EBRD.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom izvođenja radova na dionicama autoceste na Koridoru Vc i međusobnom suradnjom na ovom projektu.

Ministar Hadžić je izrazio zabrinutost zbog zastoja na dva projekta koja su ključna za ekonomsku isplativost koridora, tj. mostove kod Svilaja i Gradiške. Naglasio je da je BiH u potpunosti spremna za početak radova, ali da čeka na Republiku Hrvatsku, EIB i EBRD.

Direktor Krkoska je upoznao ministra Hadžića sa statusom procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača za most kod Svilaja. Istaknuo je da je zastoj tehničke i proceduralne prirode jer dvije nezavisne institucije uključene u njegovo financiranje, EIB i EBRD, čekaju izvješća nezavisnih vanjskih eksperata angažiranih od strane obje institucije da izvrše analizu natječajne procedure.

Ministar Hadžić je zatražio da EIB i EBRD što prije dostave usuglašeno mišljenje eksperata o najboljem ponuđaču kako bi radovi mogli početi do ljeta u razdoblju niskog vodostaja rijeke Save, čime se ne bi izgubila još jedna godina.  Informirao je direktora Krkosku i o statusu projekta mosta kod Gradiške, gdje BiH čeka da Republika Hrvatska  izvrši optimalizaciju i racionalizaciju troškova izgradnje mosta, obvezu koju je preuzela prije deset mjeseci, a trebala izvršiti u roku od 30 dana.

Ministar Hadžić i direktor Krkoska su razgovarali i o obnovi ceste Foča – Hum, koja spaja BiH i Crnu Goru. EBRD je izrazio spremnost za financiranje ovog projekta za čiju studiju izvodljivosti EU već izdvojila sredstva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.