Odlazak anesteziologa je nastavak žrtvovanja KCUS-a u svrhu zadovoljenja ličnih sujeta porodice Izetbegović

Posljednji odlazak 13 anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) predstavlja nastavak tragične politike koju protiv građana Federacije BiH i Sarajeva provodi SDA.

Praksa žrtvovanja najeminentnijeg kliničkog centra u državi u svrhu zadovoljenja ličnih sujeta i želje za kontrolom vladajuće porodice SDA, kojoj su javne institucije igračke, a zdravlje i životi građana sporedna smetnja, neprihvatljiva je i skandalozna.

SDP u Parlamentu FBiH još od 2017. godine traži raspravu o stanju na KCUS-u, ali je parlamentarna većina predvođena SDA-om i HDZ-om uporno odbijala održavanje iste.

Također, 2019. godine zajedno sa ostalim opozicionim strankama smo skupili i potreban broj potpisa za tematsku sjednicu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u vezi KCUS-a koja opstrukcijama vladajuće većine nikada nije održana.

Od svih nadležnih institucija očekujemo da poduzmu hitne mjere kako bi već urušeni i osiromašeni KCUS mogao pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Nakon što su iz ove zdravstvene institucije rastjerane desetine najkvalitetnijih stručnjaka, javljaju se ozbiljne sumnje u kapacitiranost KCUS-a da vrši svoju osnovnu funkciju.

Umjesto zaštite vladajuće porodice i povezane uske elite, kojim institucije služe kao usputni hobiji za zadovoljavanje svojih sujeta, od Vlade FBiH i od nadležnih pravosudnih organa očekujemo da zaštite građane, njihovu imovinu, zdravlje i živote, i to bez odlaganja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu