Odbijanjem inicijative Denisa Bećirovića vlast odbila sanirati ekonomske posljedice pandemije

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da je posljednjim odbijanjem inicijative Denisa Bećirovića, potpredsjednika SDP BiH i delegata u Domu naroda BiH, vladajuća koalicija potvrdila apsolutnu nezainteresovanost za propisivanje konkretnih ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica pandemije virusa Covid-19 na nacionalnoj razini.

Sramotnom smatramo činjenicu da je Zajednički kolegij oba doma državnog parlamenta odbio mogućnost organiziranja zajedničke sjednice domova i propisivanja mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije.

Vjerovatno se vladajuća koalicija uplašila javnog razmatranja Izvještaja Vijeća ministara BiH o ekonomskim posljedicama krize, znajući i sami da ništa nisu učinili da je ublaže. Zbog indolentnosti i nesposobnosti državne vlade, Bosna i Hercegovina ostaje možda jedina država u svijetu koja na državnoj razini nije propisala mjere ublažavanja posljedica pandemije virusa Covid-19.

Umjesto da su inicijativu Denisa Bećirovića prihvatili kao šansu za kreiranje šireg konsenzusa i poduzimanja kvalitetnih mjera od pomoći za građane, radnike i poduzetnike, vlast je opet izabrala za njih lakši put i potpuno zanemarivanje javnih obaveza.

Za žaljenja je što građani Bosne i Hercegovine imaju egoističnu vlast koja je potpuno nezainteresovana za njihove probleme.

SDP BiH i naši zastupnici na svim razinama će nastaviti insistirati na rješavanju problema i stavljanju vlasti u funkciju građana, ma koliko se SDA, SNSD, HDZ BiH i njihovi sateliti opirali tome.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu