Brčko

Odaziv na Prvomajsko druženje pokazuje da je SDP istinski predstavnik socijaldemokratije

Sve kolone okupile su se u selu Maoča kod Brčkog gdje su formirali jednu veliku koja se uputila prema gradskom izletištu Ficibajer, gdje je za sve posjetioce pripremljen besplatan roštilj i osvježenje

Slika

Veliki broj članova i simpatizera općinske organizacije SDP-a Brčko distrikta okupio se jutros u pet sati na više lokacija povodom tradicionalnog Prvomajskog uranka.

Tako su se automobilima i uz zvuke sirena  provozali prema južnom dijelu Distrikta, obilježavajući na taj način 1. Maj praznik rada, a kolonama su se pridružili i članovi Moto kluba „Grunf“.

Sve kolone okupile su se u selu Maoča kod Brčkog gdje su formirali jednu veliku koja se uputila prema gradskom izletištu Ficibajer, gdje je za sve posjetioce pripremljen besplatan roštilj i osvježenje.

“SDP je istinski predstavnik socijaldemokratije. Prepoznali su to građani Distrikta, što pokazuje i njihov odaziv na ovo jutarnje Prvomajsko druženje”, rekao je predsjednik OO SDP Brčko Esad Atić.

“Od nas kao vodeće političke snage u Distriktu građani očekuju da im pomognemo u ovom ludom liberalnom kapitalizmu, što praktično znači više posla prije svega. Mi ćemo učiniti sve da nezaposlenima, ali i radnicima koji su u većini slučajeva eksploatisani za vrlo male plate, bude bolje”, dodao je Atić. “Tu očekujemo od Sindikata Brčko distrikta da bude aktivniji u borbi za prava radnika, a ne kao do sada, da je sam sebi svrha, te da koketira sa poslodavcima i predstavnicima vlasti. Ukoliko Sindikat ne preuzme svoju suštinsku ulogu tražit ćemo promjenu uloge ove organizacije, odnosno formiranje novih i istinski nezavisnih sindikata u Distriktu, koji će se boriti za radnike i štititi njihova prava”, istakao je Atić.

Među zvanicama i gostima bili su i svi članovi izvršne i zakonodavne vlasti Socijaldemokratske partije, kao i brojni gosti iz Ugljevika, Lopara, Bosanskog Šamca, Bijeljine, Orašja i Dervente, te Zvornika, što je po riječima predsjednika Regionalne organizacije SDP-a Brčko dr.sc. Izeta Bande još jedan dokaz da Socijaldemokratska partija BiH i na ovom području ima izuzetan uticaj i političku snagu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.