KO SDP TK

Od septembra besplatni udžbenici za osnovce u Tuzlanskom kantonu

Na juče održanoj sjednici, Skupština TK usvojila je rebalans Budžeta za 2021. godinu. Značajan iskorak učinjen je na pružanju podrške učenicima kroz predviđena Budžetska sredstva gdje je izdvojeno dodatnih 150 000 KM za nabavku udžbenika učenicima. Tako da za ovu namjenu Vlada TK će ove godine utrošiti ukupno 783 000 KM.

Usvojenim rebalansom Budžeta TK obezbijeđen je set udžbenika za sve učenike od I do IV razreda osnovne škole, ali i osigurana sredstva za udžbenike učenicima starijih razreda u stanju socijalne potrebe.

Izmjenama i dopunama Zakona u pravo na besplatne udžbenike uvedeni su i učenici JU KŠC “Sveti Franjo” do IV razreda osnovne škole.

Vlada TK konkretnim rješenjima nastoji učiniti obrazovanje jednako dostupno svima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.