Premijer FBiH Nermin Nikšić

Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku nakon jučerašnje posjete Unsko-sanskom kantonu i popavljenim područjima.

Njegov status prenosimo u cjelosti.

„Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa. To smo gledali zadnjih 8 godina!

Iako izbjegavam da vodim javne, nesvrsishodne političke polemike, jer su mi prioritet građani koji se bore sa poplavama, ipak moram napisati par činjenica s ciljem istinitog izvještavanja.

Sve odluke Vlade FBiH su donesene na osnovu pristiglih zahtjeva. Premijer ne dodjeljuje svoj novac, nego novac građana FBiH i zato postoje zakonske procedure koje se moraju poštovati.

Za razliku od ranijih struktura, mi u posjetama i pomoći nikada nećemo dijeliti opštine po političkoj pripadnosti i bit ćemo na raspolaganju svima. Niko neće biti zaboravljen, i niko neće biti ostavljen!

Građani Cazina moraju znati da je njihovom gradonačelniku (predsjedniku NES-a) bilo važnije pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć.

Svi moraju znati da ćemo na narednim sjednicama Vlade pokrenuti ozbiljnu analizu zašto se od 2014. godine do danas uradilo vrlo malo po pitanju sistemskih rješenja za zaštitu od poplava.

Pozivam sve još jednom da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, jer su oni ti koji su bitni i čije interese mi zastupamo“, poručio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.