Aner Žuljević

Od izbora gledamo prezentaciju političkih hormona HDZ i SDA, a građani su ih birali da uključe mozak

Aner Žuljević, zastupnik SDP BIH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona, smatra da je krajnje vrijeme da se u ovom kantonu formira vlast, jer je situacija po pitanju izbornih pobjednika vrlo jasna.

„Zamjenik predsjednika Skupštine HNK Tomislav Martinović je sa svoje strane sazvao konsultacije sa političkim subjektima vezano za političke blokade koje traju pola godine, kao rezultat propalih pregovora i narušenog povjerenja između HDZ i SDA, u smislu raspodjele plijena.

Faktički prvi put u istoriji nemamo završenu konstituirajuću sjednicu u ovom periodu, što potvrđuje procjene SDP-a iz prošle godine da će, na oko, jasni izborni rezultati, u smislu izbornih pobjednika, uvesti kanton u najveću krizu ikad.

Mi, u SDP-u, smo vrlo jasno istaknuli da smo od proglašenja rezultata izbora spremni raditi svaki dan, jer je bezbroj problema građana koji čekaju rješenja od izabranih predstavnika.
Sramota je primati plate i to izuzetno visoke, bez da Skupština uopšte funkcioniše.

Danas smo svi u istom košu, iako je jasno da nas HDZ drži taocima činjenicom da ne želi izabrati predsjednika Skupštine iz reda Bošnjaka, kad je već jasno da predsjednik Vlade ostaje iz reda Hrvata.

Bez obzira na percepciju javnosti ili činjenici da smo mi opozicija, naglasio sam da se kao odgovoran čovjek osjećam loše zbog situacije u kojoj smo se našli, iako imamo nikad jasniji raspored snaga i izborne pobjednike u vidu SDA i HDZ.

Na sastanku sam zamolio predstavnike HDZ i SDA da još jednom sjednu i pronađu kompromis oko rukovodstva Skupštine poštujući Ustav HNK i Poslovnik i da kroz neinventivne blokade ne trpaju građane našeg kantona kao kusur u neke “velike” političke dogovore na višim nivoima..

Očigledno je da posljednjih osam mjeseci u javnosti svjedočimo demonstraciji političkih hormona vječnih partnera, i da je vrijeme da to zaustave i pređu u narednu fazu korištenja mozga.

Dok oni razvlače pamet i sebi i narodu, mi imamo sve veći problem sigurnosti, nekontrolisani priliv migranata i bježanje domicilnog stanovništva u Evropu, porodilje čekaju izmjene zakona, policajci svoj zakon o penzionisanju i niz drugih važnih tema..“, navodi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.