Saša Magazinović za N1

Od 2014. nije izgrađen kilometar autoputa

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović gostovao je u emisiji Dan uživo gdje je govorio o bh. politici u narednoj godini.

Magazinović je kazao da se nada da će se aktuelni lideri “uozbiljiti i ostaviti bračne razmirice kući”.

“Nadati se da oni koji vode ovu zemlju se uozbiljiti i ostaviti bračne razmirice u kući. Posljednje informacije iz stare godine kažu da je UKCS doveden u takvu situaciju da i oni koji su osigurani i boluju od najtežih bolesti – moraju plaćati velike sume novca”, kazao je Magazinović.

“Liječenje je ogroman problem. Menadžeri misle da će uštedjeti novac tako što neće liječiti ljude. Tako se ne može uštedjeti novac u zdravstvu. Kao i sve stvari koje nisu prirodne, ovo neće moći opstati i brzo će se završiti”, dodao je.

Magazinović je kazao da je prošle godine Vijeće ministara imalo jedan odgovor na svako pitanje.

“Prošla godina je obilježena tako što su poslanici svojim zahtjevima punili dnevni red Parlamenta. Odgovor na svako pitanje koje biste postavili članovima Vijeća ministara bio je: Reformska agenda. Nadam se da će Vijeće ministara početi raditi svoj posao što prije. Vijeće ministara BiH je učenik kampanjac iz osnovne škole koji kad zafali para od MMF-a, angažuje se i u kratkom zakonu naprave zakon o akcizama. Dok ima novca oni ništa ne rade, a kad zafali novca oni se organizuju”.

Magazinović kaže da se pokušava napraviti atmosfera da je ljevica nestala.

“Postoje ljudi u ovoj zemlji koji pokušavaju napraviti atmosferu da je ljevica nestala. To nama daje za pravo da kažemo da smo na dobrom pravcu. Očigledno da su SDA i ostale stranke u panici i preko medija pokušavaju napraviti atmosferu da je propala ideja ljevice”.

Dodaje da će u narednoj godini ljevica ujedinjena pokazati svoj kredibilitet.

“U narednoj godini, ljevica će zajedno pokazati svoj kredibilitet da bi godinu dana nakon toga dobili povjerenje. Koliko je ljevica po njima otpisana, govore i posljednji rezultati istraživanja javnog mnijenja, a rezultati kažu da SDA ide strmoglavo dole, dok SDP raste”.

O novim prepucavanjima na relaciji SDA-SBB, Magazinović je kazao:

“Izetbegović i ostali nisu sposobni očistiti snijeg sa ceste koju je SDP izgradio. Činjenica je da od 2014., otkako je nažalost SDP izgubio izbore, nije izgrađen ni metar autoputa. Neka se oni svađaju čija je krivica. Ono što je nekad bio Haris Silajdžić koji je s Dodikom razigravao strategiju, danas radi gospodin Izetbegović”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.