Tuzla

Od 10-13. juna u Tuzli se održava Međunarodni sajam energetike ENERGA 2014.

Istakla je da su najveća očekivana ulaganja do 2017.godine ona u energetski sektor, a neke od planiranih investicija su projekti „Termoelektrana-Toplana Zenica“, TE Stanari, HE Ulog, HE Mršovo, TE Ugljevik – 3, HE Gornja Drina, te projekat TE Tuzla – blok 7 ukupne snage 450 MW, investicija u začetku koja predstavlja najveću energetsku priču u regionu

Slika

U okviru Sajma održana je i Međunarodna konferencija, na kojoj se učesnicima obratila gđa. Ermina Salkičević- Dizdarević, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, te je u svom obraćanju istakla da Međunarodna Konferencija ENERGA Tuzla postaje brend Bosne i Hercegovine i da Tuzla mora biti ponosna na ovaj događaj.

Naime, Međunarodna konferencija ENERGA predstvalja programski, stručni sadržaj Međunarodnog sajma energetike ENERGA 2014 koja ima za cilj da okupi aktere različitih i često suprotstavljenih interesa i pogleda na koncept razvoja energetike s ciljem postizanja konsenzusa o ključnim opredjeljenjima energetskih strategija i politika.

Zamjenica ministra je naglasila da Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, sa pozicije kreatora politike u energetskom sektoru, treba dati maksimalno mogući doprinos implementaciji najsavremenijih dostignuća u energetici, potenciranju korištenja obnovljivih izvora energije, kao  i maksimalizaciji energetske efikasnosti, te da treba uložiti dodatni napor da nedostajući dio zakonske regulative u ovoj oblasti stavi u prioritet svog djelovanja.

Istakla je da su najveća očekivana ulaganja do 2017.godine ona u energetski sektor, a neke od planiranih investicija su projekti „Termoelektrana-Toplana Zenica“, TE Stanari, HE Ulog, HE Mršovo, TE Ugljevik – 3, HE Gornja Drina, te projekat TE Tuzla – blok 7 ukupne snage 450 MW, investicija u začetku koja predstavlja najveću energetsku priču u regionu.

Naglašavajući neophodnost prihvatanja činjenice da je trajanje živog svijeta na planeti zemlji u najvećoj mjeri ograničeno energetskim resursima, pa sve ovo što činimo i želimo učiniti nije samo obaveza ovog vremena, već i odgovornost prema budućim generacijama, završila je svoje obraćanje prisutnim.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.