Od 1. januara Grad Sarajevo uvodi digitalizaciju u javnu upravu u partnerstvu s IDDEEA-om BiH

Grad Sarajevo započinje revolucionarni proces digitalizacije javne uprave od 1. januara, prelaskom iz tradicionalne papirne dokumentacije u potpuno digitalni format. Ovaj napredak rezultat je saradnje s IDDEEA-om BiH, čija je besplatna platforma razvijena kako bi poboljšala efikasnost, produktivnost, otvorenost i transparentnost rada javne uprave.

Direktor IDDEEA-e BiH Almir Badnjević, zajedno s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, dogovorio je ovaj veoma važan korak na održanom sastanku.

“Sve što skrati put čovjeku da ne mora uzeti slobodan dan, to je veliki korak naprijed. Digitalizacija u gradskoj upravi je borba protiv kriminala i uvođenje rada u novom obliku”, istakla je gradonačelnica Sarajeva.

Ova inicijativa ima za cilj smanjenje vremena potrebnog za administrativne postupke, olakšavajući rješavanje pitanja bez gubitka vremena na klasične procedure.

“Hvala vam što ste nas prepoznali kao partnera, mi ćemo se potruditi da to opravdamo. Ima nas sasvim dovoljno da provedemo digitalizaciju”, dodala je gradonačelnica Karić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.