Damir Mašić za N1

Očigledno je da građani nisu zadovoljni aktuelnom vlašću

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrell večeras se u zgradi Delegacije EU u Sarajevu sastao sa opozicionim strankama SDP-om, NiP-om, NS-om, PDP-om i SDS-om. Članovi opozicije su Borrella upoznali sa rezultatima lokalnih izbora, te mu poručili kako u Bosni i Hercegovini na scenu dolazi nova politička snaga.

Damir Mašić (SDP) naglasio je kako “građani nisu zadovoljni aktuelnom vlašću”. Napomenuo je Borrellu da je za SDP jedan od glavnih prioriteta euroatlantski put BiH, kao i borba protiv kriminala. Mašić je dodao kako ni “ovi izbori nisu bili fer” i da je potrebno što prije izmijeniti Izborni zakon.