Selimović

Očekujemo da SDA predloži predsjedavajućeg Predstavničkog doma

Selimović kaže da SDP neće predložiti predsjedavajućeg jer su dvoje dopredsjedavajućih (Tomo Vidović i Mira Grgić) također iz SDP-a

Slika

Različite su reakcije stranačkih poslaničkih klubova i drugih dužnosnika nakon što je danas  izostalo imenovanje predsjedavajućeg Predstavničkog doma Federalnog parlamenta umjesto razriješenog Fehima Škaljića, ali je zajedničko u tim izjavama – da neće doći do blokade rada tog doma.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Jasenko Selimović rekao je da njegova stranka neće predložiti predsjedavajućeg jer su dvoje dopredsjedavajućih (Tomo Vidović i Mira Grgić) također iz SDP-a.

– Kad se pojavi kandidat, odredićemo se. Očekujemo da Stranka demokratske akcije predloži kandidata, ali je najvažnije da Parlament funkcioniše. Po Poslovniku, jedan od zamjenika može voditi Predstavnički dom. Vjerujem da će drugi klubovi do vanredne sjednice predložiti kandidate – izjavio je Selimović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.