Bećirović

Očekujem da svi počnu raditi svoj dio posla

Zaista ne mogu da shvatim i ne mogu da prihvatim razloge o kojima je govorio prethodnih dana predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović. Mislim da je trebao sazvati sjednicu Doma naroda

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je Predstavnički dom završio svoj dio posla u vezi s prijedogom zakona o sprečavanju pranja novca i prijedlogom izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH, te da je na redu Dom naroda. 

– Zaista ne mogu da shvatim i ne mogu da prihvatim razloge o kojima je govorio prethodnih dana predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović. Mislim da je trebao sazvati sjednicu Doma naroda – kazao je Bećirović. 

Dodao je da očekuje da „svi počnu raditi svoj dio posla“. 

– Ako vam uz to kažem još i da mjesecima pozivam kolegu Čovića da sazove nastavak sjednice i jednog i drugog doma da glasamo o amandmanima na Ustav BiH kad je riječ o provođenju presude „Sejdić-Finci“ i da imamo preko pet mjeseci da Čović ne želi da sazove takvu sjednicu, onda je više nego jasno u kakvoj smo mi poziciji – kazao je Bećirović. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Bećirović je naveo da je SDP BiH i „veliki broj drugih političkih stranaka“, glasao sve ovo vrijeme za prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i izmjene Krivičnog zakona BiH. 

– Na koncu smo tu usvojili i u Predstavničkom domu. Imali smo višemjesečno opstruiranje od stranaka iz RS-a, to izgleda mnogi zaboravljaju, a sada imamo jednu neviđenu opstrukciju Draga Čovića i u toj smo poziciji u kojoj jesmo – kazao je Bećirović. 

Upitan da li očekuje da će biti izglasani ovi zakoni, odgovorio je da je to sada pitanje koje treba postaviti ljudima iz Doma naroda. 

– Što se tiče SDP-a BiH, što se tiče nekih drugih stranaka, oni su već svoju namjeru da podrže takve zakone iskazali u Predstavničkom domu i mislim da je neupitno da će taj svoj stav ponoviti i na sjednici Doma naroda – kazao je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.