Reagiranje Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida

Obustavit ćemo invalidnine svim korisnicima iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Gruda

Općinske službe nisu postupile ni po jednom zahtjevu Ministarstva za dostavu potrebne dokumentacije.

Slika

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata upozorilo je danas da će biti obustavljene invalidnine svim korisnicima iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Gruda, ukoliko nadležne općinske službe Ministarstvu ne dostave traženu dokumentaciju.

– Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata obavještava javnost da je od službi za boračko-invalidsku zaštitu općina Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje i Grude u nekoliko navrata (po nalogu Ureda za reviziju Federacije BiH) tražilo dokumentaciju korisnika porodičnih i ličnih invalidnina na osnovu kojih se isplaćuju invalidnine – saopćeno je iz Kabineta ministra Zukana Heleza. 

Kako se u saopćenju navodi, navedene općinske službe nisu postupile ni po jednom zahtjevu Ministarstva za dostavu potrebne dokumentacije. 

– Također, želimo upoznati zainteresovanu bh. javnost da je ministar Helez uputio dopis sa istim zahtjevom i u četvrtak 6. marta, te podsjetiti da je Rješenje korisnika prava faktura na osnovu koje se vrši isplata mjesečne novčane naknade – navodi se. 

Kako se dalje navodi, ukoliko nadležne službe ne postupe po zahtjevu Ministarstva, isplata invalidnina za mjesec februar i posliije, bit će obustavljena svim korisnicima invalidnina sa područja općina Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje i Grude.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.