Obrazovanje odraslih

Pojašnjenje pitanja

Obrazovanje i obuka odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja doprinosi društveno ekonomskoj revitalizaciji, većoj mogućnosti zapošljavanja i konkurentnosti na tržištu, te povećanoj mobilnosti i profesionalnoj fleksibilnosti pojedinca, što zahtjeva sistemski pristup njegovom razvoju.

 

Stav SDP BiH

Naš je cilj da se poveća broj učesnika u obrazovanju odraslih, te poboljša ovaj vid obrazovanja kao osnove za njihov dalji lični i profesionalni razvoj, te je potrebno i kroz druge programe i aktivnosti kontinuirano dati podršku svim subjektima i organizacijama koje se bave opismenjavanjem i sticanjem osnovnih znanja i vještina potrebnih za uspješno integrisanje u društvene tokove i tržište rada. Zahtjevamo stvaranje najpovoljnijih uslova za obrazovanje i obuku odraslih te podsticanje kraćih programa dokvalifikacije, prekvalifikacije, profesionalne obuke i drugih sličnih programa koji za cilj imaju osiguravanje obrazovanja odraslih radi lakšeg socijalnog uključivanja i smanjenja nezaposlenosti.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.