32. Međunarodnog sajma šumarstva

Obraćanje Ermine Salkičevioć Dizdarević na otvaranju „INTERIO“

Ermina Salkičević- Dizdarević se u svom obraćanju, osvrnula na katastrofu koja je zadesila veliki dio Bosne i Hercegovine.

Slika

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine g-đa Ermina Salkičević- Dizdarević je u svom obraćanju, osvrćući se na katastrofu koja je zadesila veliki dio Bosne i Hercegovine, iskazala ubjeđenje da samo timski možemo iznaći način da saniramo posljedice ove katastrofe, da prioritetno pomognemo stanovništvu u saniranju pretrpljenih šteta i povratku normalnom životu, a onda i da obnovimo porušenu infrastrukturu.

Naglasila je da se ne smije ni u jednom trenu zaboraviti da je za kvalitetne rezultate vrlo bitno korištenje iskustava struke, posebno šumarske, jer je  dokazano da je šuma i šumarstvo jedan od najfunkcionalnijih načina zaštite životne sredine, smanjenja nekontrolisanih bujica i erozija zemljišta.

Zamjenica ministra je  stavila poseban naglasak na industrijski segment šumarstva i drvne industrije imajući u vidu izuzetne materijalne pokazatelje koji su ostvareni u ovoj oblasti kao okosnici razvoja Bosne i Hercegovine, jer u strukturi izvoza sve više raste udio proizvoda sa visokim stepenom obrade.

U nastavku svog obraćanja gđa Ermina Salkičević- Dizdarević dala je pregled o stanju zakonske regulative za drvnu industriju, o implementiranim standardima i dobivenim certifikatima potrebnim za pristup svjetskim tržištima.

Sajmove su otvorili Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministar privrede Kantona Sarajevo, Dekan Šumarskog fakulteta u Sarajevu, Direktor Instituta za edukaciju pri VTK BiH, te Direktor Centra Skenderije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.