Objavljen javni poziv za dodjelu šest dopunskih taksi oznaka za prevoz lica sa invaliditetom

Na web stranici Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo danas je objavljen javni poziv putem kojeg će se dodijeliti šest dopunskih taxi oznaka za prevoz osoba sa invaliditetom.

Dodjeljivanje licenci se u Kantonu Sarajevo prvi put vrši putem javnog poziva.

“Prošle godine smo usvojili izmjene Zakona o taxi prevozu koji je podrazumijevao i prevoz osoba sa invaliditetom, a javni poziv smo mogli raspisati tek nakon što je u aprilu ove godine donesen Pravilnik na federalnom nivou. Prvi put će Kanton Sarajevo imati specijalizirana vozila i prvi put će se kroz jedan javni poziv dodijeliti licence”, istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Javni poziv će biti otvoren 15 dana.

“Dužni smo omogućiti svim građanima kvalitetnije uvjete za život, olaškati im svakodnevnicu i to ćemo nastaviti raditi kroz cjelokupan proces reforme javnog prevoza koji smo pokrenuli”, dodao je ministar Šteta.

Ranije je Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Ministarstva saobraćaja donijela odluku o kriterijima ovog javnog poziva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.