Objavljen javni poziv za dodjelu šest dopunskih taksi oznaka za prevoz lica sa invaliditetom

Na web stranici Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo danas je objavljen javni poziv putem kojeg će se dodijeliti šest dopunskih taxi oznaka za prevoz osoba sa invaliditetom.

Dodjeljivanje licenci se u Kantonu Sarajevo prvi put vrši putem javnog poziva.

“Prošle godine smo usvojili izmjene Zakona o taxi prevozu koji je podrazumijevao i prevoz osoba sa invaliditetom, a javni poziv smo mogli raspisati tek nakon što je u aprilu ove godine donesen Pravilnik na federalnom nivou. Prvi put će Kanton Sarajevo imati specijalizirana vozila i prvi put će se kroz jedan javni poziv dodijeliti licence”, istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Javni poziv će biti otvoren 15 dana.

“Dužni smo omogućiti svim građanima kvalitetnije uvjete za život, olaškati im svakodnevnicu i to ćemo nastaviti raditi kroz cjelokupan proces reforme javnog prevoza koji smo pokrenuli”, dodao je ministar Šteta.

Ranije je Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Ministarstva saobraćaja donijela odluku o kriterijima ovog javnog poziva.