Ministar Zagorčić traži smjenu onih koji ne žele objaviti dokumente o privatizacijama!

Objaviti sve dokumente iz procesa privatizacije državnih preduzeća

Vlada HNŽ i Zaključkom od 29.08.2013. dala rok od 180 dana Agenciji za privatizaciju HNŽ da objavi sve dokumente iz procesa privatizacije državnih preduzeća, rok je istekao 29.02.2014. godine.

Slika

Ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije, Amer Zagorčić prije više od pola godine pokrenuo je inicijativu za obračun s privatizacijskim kriminalom, koju je usvojila Vlada HNŽ i Zaključkom od 29.08.2013. dala rok od 180 dana Agenciji za privatizaciju HNŽ da objavi sve dokumente iz procesa privatizacije državnih preduzeća, njihove anekse i sporazume o raskidu ugovora, što je ključni dio u rasvjetljavanju eventualnih nepravilnosti u svim privatizacijskim procesima od rata do današnjeg dana.

Rok je istekao 29.02.2014. godine, u kojem Agencija za privatizaciju HNŽ nije postupila u skladu sa navedenim Zaključkom Vlade. Nisu pomogla ni pisana mišljenja od strane Ministarstva pravde FBiH, Agencije za zaštitu osobnih podataka po kojima se podaci o koncesijama, time i privatizacijama proglašavaju javnim interesom; te Federalne Agencije za privatizaciju koja je dopisom poručila da je Agencija za privatizaciju HNŽ dužna poštovati odluke i zaključke svog osnivača – Vlade HNŽ.

”Kako direktor i zamjenik direktora Agencije za privatizaciju HNŽ, nisu poduzeli nikakve radnje u cilju izvršenja obaveze date Zaključkom Vlade HNŽ broj: 01-1-02-1503/13, čime su povrijedili odredbe tog Zaključka, kao i odredbe Općeg plana Vlade HNŽ u borbi protiv korupcije za razdoblje 2013. – 2014. godine, smatraju se odgovornima za neizvršavanje radnji u cilju provođenja Zaključka Vlade i Općeg plana u borbi protiv korupcije. Na osnovu svega naprijed navedenog predlaže se Vladi razmatranje pitanja razrješenja dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za privatizaciju Hercegovačko – neretvanske županije’’ stoji u dopisu kojeg je Ministarstvo gospodarstva na čelu s Amerom Zagorčićem uputilo Vladi HNŽ.     

Ljudi koji su radili u upropaštenim tvrtkama zaslužuju komad pravde. Zaslužuju, ako ništa drugo, da vide i znaju kako je došlo do propasti njihove imovine. Poduzeća od kojih je živjela čitava Hercegovina su šaptom pala. Prodaja tih poduzeća je javna stvar i ne smije biti obavijena velom tajne ili sumnje. Svaki građanin ima pravo da zna kako se prodavala državna imovina i pod kojim uvjetima je kupovana’’ rekao je ministar Amer Zagorčić.     

Očekuje se da se inicijativa za smjenu odgovornih za neobjavljivanje detalja o privatizacijama poduzeća koja su bila vlasništvo građana uskoro nađe na dnevnom redu Vlade HNŽ. 

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.