FOM SDP Centar Sarajevo

Obilježili Dan pobjede nad fašizmom, bitku na Neretvi i konstruktivno djelovali na Konvenciji

OBILJEŽIO DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, BITKU NA NERETVI I KONSTRUKTIVNO DJELOVAO NA KONVENCIJI

Aktivisti i aktivistkinje Foruma mladih SDP Centar Sarajevo su polaganjem cvijeća, sa najvećom zahvalnošću, poštovanjem i dostojanstvom ispred Vječne vatre odali počast svim borcima protiv najvećeg zla – fašizma te na ovaj način obilježili Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. FOM SDP Centar Sarajevo nastavlja tradiciju uvažavnja i promoviranja antifašizma. Ogromne vrijednosti antifašizma za čovjeka su međunarodno prepoznate i ogledaju se u tome da je ovaj datum ujedno i Dan Evrope.

Delegacija Foruma mladih SDP Centar Sarajevo je u sklopu obilježavanje 72. godišnjice “Bitke na Neretvi” posjetila Jablanicu, simbol bosansko-hercegovačkog antifašizma u suradnju sa SABNOR-om Centar Sarajevo. Delagacija je položila cvijeće i prisustvovala svečanoj akademiji zajedno sa više stotina antifašista iz BiH, kao i iz Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja bivše Jugoslavije.

Forum mladih SDP Centar Sarajevo nastavlja višegodišnju saradnju sa SABNOR-om Centar Sarajevo uz tradicionalno zajedničko planiranje i sprovođenje aktivnosti kao i kroz podmlađivanje SABNOR-a.

Treća delegacija je na ovaj dan konstruktivnim prijedlozima i diskusijama dala zapažen doprinos kroz dokumente usvojene na Konvenciji foruma mladih u Tuzli. FOM SDP Centar Sarajevo predložio je tri Rezolucije pod nazivom: „Zajedno protiv svakog oblika ksenofobije, islamofobije, ekstremizma i radikalizma“, „Rezolucija o jačanju sekularne države“, „Rezolucija o jedinstvenoj i suverenoj BiH“, kao i Amandmane na Odluku o unutrašnjem organizovanju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.