Forum žena SDP BiH Ilidža

Obilježena 75. godišnjica osnivanja Antifašističkog fronta žena

Žene su kroz historiju dale značajan doprinos razvoju bh. društva. Bio je to slučaj i u toku Narodnooslobodilačke borbe (NOB) u kojoj su ostvarile neprocjenjiv doprinos. Iz mnoštva žena učesnica u borbi protiv nacističkih i fašističkih snaga je izrastao Antifašistički front žena (AFŽ). Tim povodom su Predsjedništvo i Forum žena SDP BiH Ilidža 6. decembra obilježili 75. godišnjicu osinivanja AFŽ.

Nizom aktivnosti je Forum žena odao počast hrabrim sugrađankama koje su stvarale temelje za novu, progresivnu epohu za sebe i cijelu BiH. Polaganjem cvijeća ispred spomen kosturnice partizanima na Ilidži, bacanjem crvenih ruža u rijeku Željeznicu i svečanom sjednicom Općinskog odbora SDP BiH Ilidža je Forum žena podsjetio i na Ilidžanke koje su bile dio AFŽ, a jedna od njih je Ravijola-Rava Janković.

Svečanoj sjednici su prisustvovali aktivistkinje Foruma žena iz cijelog KS, a među njima i Predsjednica Kantonalne organizacije Foruma žena Sarajevo, Edita Sulejmanović, Suada Hadžović, Besima Borić i Segmedina Srna Bajramović. Borić, prof. dr. Mirko Pejanović i Muzafer Šehović su prezentirali i knjigu „Tito i mi – jučer, danas, sutra“.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.