Brčko

Obilježena 71.godišnjica pobjede nad fašizmom

Predstavnici brčanskog SUBNOR-a, udruženja ”Josip Broz Tito” i predstavnici Socijaldemokratske partije Brčko distrikta BiH, polaganjem vijenaca i cvijeća na Partizanskom spomen obilježju u Brčko distriktu BiH obilježili su 71. godišnjicu pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

“9. maja 1945. godine njemačka fašistička sila potpisala je bezuslovnu kapitulaciju i taj dan je jedan od najvećih historijskih datuma u cjelokupnoj historiji svijeta, jer je tada zaustavljen najveći rat u historiji čovječanstva”, kazao je predsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a Brčko Ilija Pajić.

Dan borbe protiv fašizma obilježava se u cijelom svijetu, a na prostoru bivše Jugoslavije pobjeda nad fašizmom se obilježava, jer je ova zemlja dala značajan doprinos u antifašističkoj koaliciji u pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.”

Građani Brčko distrikta BiH zajedno sa borcima Narodnooslobodilačkog rata obilježavaju ovaj datum dostojno i mi smo zadovoljni jer iz godine u godinu na obilježavanja svih značajnijih datuma dolazi sve veći broj mladih ljudi. Ovo je jedna tradicija koja nikada neće prestati.

Delegaciju naše Partije predvodio je Suad Burić predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.