Lukavac

Obilježena 38-godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Društvo “J.B.Tito” i Udruženje antifašista i boraca NOR-a i građani općine Lukavac obilježili su 38. godišnjicu od smrti Josipa Broza Tita, čovjeka koji je svojom antifašističkom,državničkom i humanističkom djelatnošću obilježio 20. stoljeće.

Riječ je o velikanu-komandantu vojske odreda i jedinica vojske Jugoslavije u toku Drugog svjetskog rata koji je zadivio čovječanstvo i zaustavio njemačke fašističke horde i njihove saveznike i tako svoju zemlju uveo u antihitlerovsku koaliciju-pobjednicu svirepog i surovog svjetskog rata…

Uz to,Tito je,u okvirima DFJ /FNRJ,SFRJ/, dao snažan doprinos da se obnovi državnost BiH,nakon 480 godina osmanske osvajačke i austrougarske vlasti i izborio se za funkcioniranje,ekonomski,politički,privredni i kulturni razvoj BiH kao ravnopravne i suverene federalne jedinice,zemlje sa tri jednakopravna,autohtona naroda i više naroda koji u njoj žive-u okviru SFRJ…

Bez Titovog angažmana i snažne podrške na osnovama historijskih činjenica, države BiH ne bi bilo.

Ona bi bi ostala u statusu autonomne oblasti,ili bi bila podijeljena između susjeda hegemonističke naravi.

Povodom 38.godišnjice od Titove smrti, o njegovom liku i djelu su govorili: Dragan Nikolić – predsjednik UABNOR-a,dr. Edhem Muftić – predsjednik Društva “J.B.Tito” i dr. Edin Delić – načelnik općine Lukavac.

Vijence ispred biste su položili : Društvo, UABNOR-a i OO SDP BiH Lukavac…

I pored mnoštva privrednih i kulturnih manifestacija u Lukavcu, komemoraciji posvećenoj Josipu Brozu Titu prisustvovao je veliki broj građana.

Dr. Edhem Muftić

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.