SDP BiH Jablanica

Obilježena 25.godišnjica formiranja 44. brdske brigade Armije RBiH

Danas se sa pijetetom sjećamo teških, ali i svijetlih trenutaka novije historije Bosne i Hercegovine.

Prije 25. godina, kao posljednji bedem pred nadolazećim fašizmom, formirana je 44. brdska brigada ARBiH. Mi, građani Jablanice, danas možemo biti ponosni na ratni put naše brigade. Nastala na temeljima očuvanja slobode kao najveće civilizacijske vrijednosti, 44. brdska brigada, dala je nesebičan doprinos očuvanju opstojnosti našeg grada, ali Bosne i Hercegovine.

Malo je prostora i vremena da se opišu sve velike bitke i ratni zadaci koje je sa uspjehom, na ponos svima nama, uradila 44. brdska brigada.

Zato ćemo se danas sjetiti svih boraca koji su bili pripadnici naše jablaničke brigade.

Sjetit ćemo se svakog borca koji je krčio put slobode, put u koji su utkani životi naših šehida, ratnih vojnih invalida i poginulih boraca.

Zato ih se danas sa dužnim pijetetetom prisjećamo.

Povodom Dana brigade Općinski odbor SDP BiH Jablanica upućuje iskrene čestitke preživjelim borcima, uz dužno poštovanje i neizmjernu zahvalnost prema onima koji su na putu za slobodu dali svoje živote.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.