OO SDP BiH Žepče

Obilježen Međunarodni dan slobode medija

OO SDP BiH Žepče je povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija poslao čestitku i upriličio neformalno druženje za lokalne medije u Žepču. Na ovaj način želimo poslati jasnu poruku da je posao novinara i zadaća medija od krucijalne važnosti za izgradnju zdravog društva i zdrave sredina i da je to zanimanje u kojem se što prije mora napraviti distinkcija između medija koji afirmišu pozitivne priče i pozitivne vrijednosti , odnosno medija koje „stvari nazivaju pravim imenom“ i sa druge strane režimskih medija, kojih je nažalost u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku mnogo više. Na kraju druženja smo lokalnim medijima uručili simbolične poklone, kao znak zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji i kao vid motivacije da se u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo saradnja podigne na još veći nivo.