Brčko

Obilježen Dan šehida i poginulih boraca Armije RBiH

Na ovaj način činimo najmanje što možemo kako bi smo se odužili onima koji su položili svoje živote, da bi smo mi danas bili u BiH, našem gradu i svojim kućama

Slika

Drugi dan Ramazanskog bajrama, obilježava se kao dan šehida. Ovih povodom na područiju Distrikta, u organizaciji boračkih udruženja Armije Republike BiH,  upriličeni, su obilasci spomenika i mezaristana te polagannje  cvijeća i vijenaca u znak sjećanja na poginule u minulom ratu.

Cjelodnevne aktivnosti ispratili su predstavnici Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH  polaganjem vijenaca na centralni spomenik u centru Brčko distrikta BiH, a onda pred više hiljada okupljenih, na Šehidskom mezaristanu u G. Rahiću.

Na ovaj način činimo najmanje što možemo kako bi smo se odužili onima koji su položili svoje živote, da bi smo mi danas bili u BiH, našem gradu i svojim kućama.

Naš je zadatak da šehide i poginule borce nikada ne zaboravimo, što činimo kroz obnavljanje i izgradnju novih spomen obilježja na područiju Distrikta.

Tako su u popodnevnim i večernjim satima otkrivena nova spomen obilježja u MZ Šatorovići i Broduša, na kojima su također uzeli učešće članovi Predsjedništva Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.