SDP BiH Centar Sarajevo

Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu BiH

Na lokalitetu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku u ponedjeljak, 9. maja 2016. godine obilježen je Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu.

Organizator manifestacije je Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, članovi Udruženja, predstavnici političkih stranaka, te nekoliko stotina učenika iz osnovnih i srednjih škola kao i vrtića sa područja Kantona Sarajevo. U ime Općinske organizacije SDP BiH Centar Sarajevo  manifestaciji su prisustvovali predsjednik iste, Slaven Kovačević, potpredsjednici Jasmin Gazija i Igor Stojanović te mnogobrojni članovi Foruma mladih OO SDP BiH Centar Sarajevo.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine i član Predsjedništva OO SDP BiH Centar Sarajevo, Fikret Grabovica kazao je da svi zajedno moramo raditi na tome da se zlo nikada ne ponovi.

-Ponovo se nalazimo na ovom mjestu koje je tako simbolično i koje nam šutke govori o teškim, najtežim trenucima koje smo preživjeli prije dvadeset i više godina. Već su dvije decenije prohujale, a bol ne prolazi, možemo čak reći da postaje sve veća jer zločinstvo ubijanja nedužnih i brutalnost načina na koji je to učinjeno bivaju sve očigledniji. Mi nećemo prestati upozoravati ljude, počevši od onih među nama. Sa ovog mjesta šaljemo poziv za mir cijeloj planeti i otvoreno i odlučno dižemo svoj glas protiv fašizma, rasizma, nacionalizma, terorizma i svakog drugog oblika koji za cilj ima da se uzme oružje u ruke. Činjenica je da jedino djeca bezuvjetno i garantirano zaslužuju svaku pažnju, nježnost i brigu. Ta se investicija uvijek isplati i pojedincu i društvu. Neka bolji svijet počne od nas i odmah, istakao je Grabovica.

Na kraju manifestacije delegacije i građani su položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast za 1.600 mališana koji su ubijeni tokom opsade Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.