Obilježen Dan Općine Gračanica

U sklopu obilježavanja Dana Općine Gračanica, delegacija bratimljenog grada Fleury Les Aubrais iz Franuske, boravi u Gračanici od srijede 01.06.2016. godine.

U sklopu svojih planiranih aktivnosti, obišli su JU MSŠ Gračanica, zatim Opću bolnicu „Dr. Mustafa Beganović“, JU „Dom zdravlja“ Gračanica, JP „Komus“ d.o.o. Gračanica, Udruženje građana „Gračaničko keranje“ i firmu „Index“ d.o.o.

Dogovorena je dalja saradnja dva bratimljena grada, između ostalog razmjena učenika između stručnih škola i nabavka potrebne opreme za javne ustanove i javno preduzeće.

Navečer je u centru Gračanice, upriličen koncert Hanke Paldum uz tradicionalni vatromet.

U organizaciji Općine Gračanica, 02. juna, na  Dan općine Gračanica, upriličeno je svečano obilježavanje, onako kako to ovaj praznik i zaslužuje.

Na centralnom spomen obilježju, delegacije Općine Gračanica i bratske Općine Fleury Les Aubrais sa ambasadoricom Francuske u BiH Claire Bodony, kao i delegacija OO SDP BiH Gračanica uz brojne druge delegacije, položile su cvijeće.

Na svečanoj akademiji, kojoj su među brojnim gostima, prisustvovale francuska delegacija sa ambasadoricom Francuske u BiH, Claire Bodony i predstavnicima bratskog francuskog grada Fleury Les Aubrais, delegacija Općine Pljevlja iz Crne Gore i predstavnici Vlade TK i dr. gosti.

Općinski načelnik Nusret Helić je govorio o značaju datuma 02. juna, sa historijskog aspekta, zatim o specifičnostima Gračanice, o mnogobrojnim urađenim projektima te o planovima za naredni period.

„Uvjeren sam da će Gračanica i Gračanlije znati svoj put u budućnost, a to je put demokratije, suživota, privatne inicijative, integracije Bosne i Hercegovine, put koji vodi u ekonomski i demokratski održivu zemlju i svjetliju budućnost.“, istakao je između ostalog Općinski načelnik u svečanom referatu.

Ambasadorica Francuske u BiH, Claire Bodony, te gradonačelnica Fleury Les Aubrais, čestitale su Dan općine Gračanica i uputile lijepe želje te čestitala Općinskom načelniku na dosadašnjem uspješnom vođenju općine.

Prisutnima se obratio i ministar Hasan Ferhatović u ime Vlade TK.

Načelnik Helić je uručio općinska priznanja: Zlatne plakete Općine Gračanica Udruženju djece sa posebnim potrebama „Futura“ i časopisu za kulturnu historiju „Gračanički glasnik“, a zlatne značke Ameru Džindi, stručnom konsultantu za klizišta, Topčagić Almiru, policijskom službeniku Policijske uprave Gračanica i  Drndić Mustafi, imamu iz Prijekog Brda, uručio je Predsjedavajući OV Edin Ibrišević.

Nakon svečane akademije, presijecanjem vrpce svečano je otvorena novoizgrađena saobraćajnica u industrijskoj zoni i nova fabrika kompanije RPC Superfos, koja je  svjetski lider u proizvodnji ambalaže za prehrambenu industriju.

U galeriji Zavičajno muzejske zbirke u 19:00 sati, građani su imali priliku pogledati Izložbu slika akademskog slikara Nijaza Omerovića u povodu 35 godina umjetničkog rada.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.