Sarajevo

Obilježen Dan mladosti

Dan mladosti se nekada obilježavao dodjeljivanjem štafete mladosti, koja je prolazila kroz čitavu SFRJ, predsjedniku Josipu Brozu Titu, svakog 25. maja

Slika

KO FOM SDP BIH Sarajevo i OO FOM SDP BiH Novo Sarajevo su polaganjem cvijeća obilježili rođendan Josipa Broza Tita, koji je 1957. godine proglašen za Dan mladosti.

Dan mladosti se nekada obilježavao dodjeljivanjem štafete mladosti, koja je prolazila kroz čitavu SFRJ, predsjedniku Josipu Brozu Titu, svakog 25. maja. Do Titove smrti 1980. godine se štafeta lično dodjeljivala Titu na stadionu JNA u Beogradu, a nakon njegove smrti, predavala se predsjedniku Socijalističkog saveza omladine Jugoslavije. 

Nažalost, 25. maja 1995. godine, se desio tragični događaj, poznat kao Tuzlanska kapija, kada je usmrćena 71 mlada osoba, što je zauvijek izmijenilo ovaj praznik.

Obilježavanjem Dana mladosti, FOM SDP BiH želi da ukaže na potrebu da mladi, kao  temelj na kojem svijet počiva i na kojem će se graditi, trebaju da se osvijeste i preuzmu ulogu društveno odgovornih osoba te uključe se u kreiranje društveno – političkih tokova, jer samo uz snažno vodstvo i organiziranu vlast, možemo spriječiti da se nikad, ni u kojem prostoru i vremenu, nikome ne ponovi Tuzlanska kapija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.