Stabilizovati situaciju i vratiti se normalnom životu nakon lokalnih izbora

Obilježen Dan državnosti u Srebrenici

Na Dan državnosti BIH, 25.11.2016. , na poziv Samostalnog sindikata PPDIVUT-a ,članica Predsjedništva SDP BIH Besima Borić boravila je u Srebrenici. Obilježavanje Dana državnosti u Srebrenici počelo je obilaskom mezarja i polaganjem cvijeća u Memorijalnom centru Potočari, gdje je ove godine bio veliki broj građana i delegacija , među kojima i bivši načelnik Ćamil Duraković i Udruženje majki enklave Žepe i Srebrenice. Nakon obilaska mezarja u Sindikalnoj školi u Potočarima  pripremljena je svečanost obilježavanja ZAVNOBIH-a uz prigodni govor predsjednika PPDIVUT-a Mehmeda Avdagića, Besime Borić, kao i predsjednice Foruma žena Sonje Prvulović i Foruma mladih Maje Radić, Sindikata PPDIVUT-a. Događaju je prisustvovalo pedesetak članova i članica PPDIVUT-a  iz nekoliko grana i kompanija , članica Sindikata diljem FBIH.

beska

Nakon izlaganja upriličen je razgovor sa Munirom Subašić i Kadom Hotić iz Udruženja Majke enklave Žepe i Srebrenice koje su evocirale uspomene na proživljeno u proteklom ratu, govorile o problemima na njihovom putu dolaska do istine sve ove godine, ali i iskazale strahovanje za budućnost Srebrenice s obzirom na promjene koje su uslijedile nakon ovogodišnjih lokalnih izbora.

Uoči Dana državnosti,24.11.2016. upriličen je razgovor članice Predsjedništva Besime Borić i predstavnika Sindikata PPDIVUT sa predsjednikom OO SDP Srebrenica Hakijom Meholjićem i članicom Odbora Vesnom Mustafić o stanju u općini Srebrenica i naporima koje je potrebno učiniti kako bi se smirila i normalizirala situacija i život nakon lokalnih izbora.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.