Obilježen Dan Armije BiH i Dan oslobođenja Maglaja

Jučer je “živnula” i maglajska čaršija. Članovi OO SDP Maglaj, zajedno sa brojnim sugrađanima, oživjeli su sjećanja na ratne dane i iz Narodnooslobodilačke borbe i iz doba agresije na BiH 1992-95. godine.

Historija je baš u Maglaju htjela povezati 15. i 16. april, Dan Armije RBiH i Dan oslobođenja Maglaja od fašističkog terora 1945. Forum boraca OO SDP Maglaj, uz svesrdnu pomoć FOM, FOŽ, FOS i FSA, je organizovao obilježavanje ovih značajnih datuma. Delegacije OO SDP Maglaj i SABNOR su položile cvijeće na Partizanskom groblju Čakalovac, Centralnom spomen obilježju braniteljima od agresije, Šehidskom mezarju, Spomeniku civilnim žrtvama rata, bistama Ibrišimu Obraliću i Sulejmanu Omeroviću Caru i Spomeniku palim borcima u Novom Šeheru.

Na skupu, nakon pozdravnog obraćanja predsjednika OO SDP, Mirsada Mahmutagića i predsednika FOS, Fuada Terzimehića, prisutnima su se obratili sudionici ovih historijskih događaja.

O jutru 16. aprila 1945. baš tu, na samoj čaršiji, govorio je najstariji član maglajskog SDP, Džemil Omerović. O načinima opstanka u danima nadljudske odbrane Maglaja u posljednjem ratu, poneku riječ rekoše Muminović Vahid, jedan od brojnih neustrašivih boraca, Havić Mubera, pripadnica saniteta i Jovičić Vesna, supruga i majka. Azahari Omersoftić i Enver Softić, maglajski muzički doajeni, potsjetili su prisutne da se Maglaj branio i pjesmama koje se i danas u našoj čaršiji rado slušaju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.