Savez Udruženja Boraca NOR-a Brčko distrikta BiH (SUBNOR)

Obilježen 27. juli, Dan ustanka naroda i narodnosti BiH

Savez Udruženja  Boraca NOR-a Brčko distrikta BiH (SUBNOR) danas je polaganjem vijenaca i cvijeća  obilježio  75. godišnjicu  ustanka  naroda i narodnosti  Bosne i Hercegovine.

Ilija Pajić predsjednik brčanskog  SUBNOR-a je govorio o značaju današnjeg dana,  kada su  narodi u porobljenoj Jugoslaviji podigli ustanak, a na današnji dan je pukla i prva puška u Drvaru.

On je kazao da su komunisti i skojevci Brčkog spremno dočekali poziv na  ustanak, organiziravši bijeg komunista iz brčanskog zatvora,  kao i niz drugih diverzija, kao što je  paljenje njemačkih šljepova , a vođa tih skojevaca bio je Hasan Aganović –Tač, koji je u akciji izgubio život.

Na obilježavanju su se i evociralie uspomene članova učesnika NOR-a  koji su istakli da su se tada borili protiv  fašizma, najvećeg zla koji je zavladao gotovo cijelim svijetom. Tada mladi, gotovo djeca , borili su se za slobodu naroda , dok danas u poznim godinama ističu da je važno mladim naraštajima prenositi značaj obilježavanja.

Vijence  na spomen obilježju  položili su predstavnici Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH predvođeni predsjednikom Suadom Burićem .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.