Đikić

Obilježavanje “Oluje” u Hercegovini izaziva posebne kontraverze

Kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Emir Đikić ovih dana je u hercegovačkim gradovima i općinama, gdje posjećuje članove i simpatizere te stranke.
Đikić je u izjavi na svome Facebook profilu naveo da je prekjučer bio u Jablanici, jučer u rodnom Mostaru, te da slijede posjete Čapljini, Stocu i Livnu.

– Samo nekoliko kilometara od nas, u susjednoj Hrvatskoj, se uz velike počasti slavio Dan domovinske zahvalnosti i godišnjica operacije „Oluja” – napisao je Đikić te dodao da se ove godine, „nekako neočekivano, slavlje prelilo i u našu zemlju”.

U Hercegovini, naveo je u poruci, ovaj novi pristup ulozi Hrvatske u ratu izaziva posebne kontroverze. Zaboravlja se, dodao je, kažu Hercegovci, da je Franjo Tuđman u presudi Haškog tribunala vrhu HVO-a, takozvanoj „hercegovačkoj šestorci“, okarakterisan kao član udruženog zločinačkog poduhvata, poduhvata „koji je srušio Stari most, koji je pljačkao, ubijao i zatvarao Srbe, Bošnjake i sve one koji se nisu htjeli nacionalno deklarisati”.

Istakao je da se zaboravlja na Dretelj, Heliodrom i Ahmiće. Zaboravlja se na hiljade naših protjeranih Hercegovaca, naveo je Đikić.

Po njegovim navodima “nije primjereno da predstavnice majki Srebrenice prisustvuju paradi vojske koje je učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu”.

– Nije primjereno ni da ministrica odbrane i načelnik Glavnog štaba prisustvuju vojnoj paradi bez konsultacija s Predsjedništvom i to kao jedina strana delegacija. Od 42 pozvane! Pitam se šta je posrijedi. Kako se ovih dana osjećaju majke u Ahmićima? Ili žrtve Dretelja, Heliodroma i drugih hercegovačkih stratišta? Kako će im Vijeće ministara BiH ili Predsjedništvo BiH objasniti poluprivatnu posjetu ministrice odbrane? Kako će nama građanima objasniti još jedan izlet HDZ-ovih političara u Hrvatsku plaćen iz naših džepova? Da li ovaj selektivni zaborav nije slučajno rezultat koalicije između SDA i HDZ-a? I jesu li naši političari „glupi Bosanci” ili prave glupane od nas? – naveo je kandidat za predsjednika SDP-a u izjavi svome Facebook profilu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.