Tuzla

Obilježavanje katoličkog Božića na Trgu slobode

U povodu obilježavanja katoličkog Božića, na tuzlanskom Trgu slobode, u gradu multikulturalnosti, međureligijskog poštovanja i tolerancije, gradu ljubavi i zajedničkog života, u organizaciji Grada Tuzla i Opšteg udruženja samostalnih obrtnika, danas je upriličeno druženje građana. Uz božićne kolače, kafu, čaj i kuhano vino, druženje građana uljepšali su članovi UKUD „Zvonko Cerić“ i Gradskog ansambla „Tuzlanke“.

„Mi želimo da ovakve manifestacije budu u istorijskoj jezgri, a pogotovu u ove predpraznične dane, u zimskom periodu, tako da je važno o da imamo klizalište. A danas smo započeli ispred ove male bine, koja će ovdje biti do 30. decembra 2016. godine i na kojoj je pripremljen bogat program. Današnji program je u funkciji čestitke građanima Tuzle, katoličke vjeroispovijesti, kojima želimo čestitati Badnji dan i Božić. Sutra u 18:00, na klizalištu imamo pravi spektakl, sa nastupom profesionalnih klizačica koji organizuje JKP Panonica. Zatim nastavljamo sa kulturnim događajima, kada ovu malu binu sklanjamo i postavljamo veliku binu, 30. i 31. decembra i ona će biti u funkciji organizacije Dječije Nove godine, 31.12. tačno u podne, jer djecu obično ostave kod nekoga i odoše roditelji da slave Novu godinu, pa da se mi posvetimo djeci, tačno u podne. Centralni doček Nove godine, sa tuzlanskim izvođačima, sa Amelom Ćurićem, počinje 31. decembra, ovde na Trgu slobode u 21 sat. A onda nastavljamo dalje, prema pravoslavnom Božiću, a nakon obilježavanja pravoslavnog Božića vidjeti ćemo hoćemo li sa Opštim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzle nastaviti ovaj sajam, to zavisi od samih učesnika. Onda ćemo smišljati nove događaje u susret novim praznicima“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.