Tuzla

Obilježavanje katoličkog Božića na Trgu slobode

U povodu obilježavanja katoličkog Božića, na tuzlanskom Trgu slobode, u gradu multikulturalnosti, međureligijskog poštovanja i tolerancije, gradu ljubavi i zajedničkog života, u organizaciji Grada Tuzla i Opšteg udruženja samostalnih obrtnika, danas je upriličeno druženje građana. Uz božićne kolače, kafu, čaj i kuhano vino, druženje građana uljepšali su članovi UKUD „Zvonko Cerić“ i Gradskog ansambla „Tuzlanke“.

„Mi želimo da ovakve manifestacije budu u istorijskoj jezgri, a pogotovu u ove predpraznične dane, u zimskom periodu, tako da je važno o da imamo klizalište. A danas smo započeli ispred ove male bine, koja će ovdje biti do 30. decembra 2016. godine i na kojoj je pripremljen bogat program. Današnji program je u funkciji čestitke građanima Tuzle, katoličke vjeroispovijesti, kojima želimo čestitati Badnji dan i Božić. Sutra u 18:00, na klizalištu imamo pravi spektakl, sa nastupom profesionalnih klizačica koji organizuje JKP Panonica. Zatim nastavljamo sa kulturnim događajima, kada ovu malu binu sklanjamo i postavljamo veliku binu, 30. i 31. decembra i ona će biti u funkciji organizacije Dječije Nove godine, 31.12. tačno u podne, jer djecu obično ostave kod nekoga i odoše roditelji da slave Novu godinu, pa da se mi posvetimo djeci, tačno u podne. Centralni doček Nove godine, sa tuzlanskim izvođačima, sa Amelom Ćurićem, počinje 31. decembra, ovde na Trgu slobode u 21 sat. A onda nastavljamo dalje, prema pravoslavnom Božiću, a nakon obilježavanja pravoslavnog Božića vidjeti ćemo hoćemo li sa Opštim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzle nastaviti ovaj sajam, to zavisi od samih učesnika. Onda ćemo smišljati nove događaje u susret novim praznicima“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.