OO SDP Centar

Obilježavanje dana 105 Mtbr brigade 1. Korpusa Armije BiH – počast najhrabrijima našeg grada

OO SDP Centar želi, kao i svake godine, podsjetiti na značaj naših boraca u ratnim dejstvima, na njihovu veliku hrabrost i zalaganje kojim su doprinijeli miru u glavnom gradu BiH

Slika

Danas se obilježava Dan 105. Mtbr brigade 1. Korpusa Armije BiH, jedinice koja je imala zadatak da brani najdužu liniju odbrane na sarajevskom  ratištu. Za našu slobodu palo je mnogo boraca ove brigade koja je imala i najveći broj ranjenih od svih jedinica 1. Korpusa.

OO SDP Centar želi, kao i svake godine, podsjetiti na njihov značaj u ratnim dejstvima, na njihovu veliku hrabrost i zalaganje kojim su doprinijeli miru u glavnom gradu BiH.

Osim Muzeja i spomenika 105. Mtbr na lokalitetu Male kule , OO SDP Centar želi da imena koja su urezana na ovom spomeniku, nikad ne budu zaboravljena.

Jer, zahvaljujući njima i svim našim hrabrim građanima koji su srcem branili svoj grad, u vrijeme ratnog vihora, uspješno su sačuvani svi objekti i simboli naše države, tako i zgrada Opštine Centar.  Danas, u 109 – tu godišnjicu postojanja, austrougarska ljepotica ulazi ranjena kao nikada do sad.

Slavni ratni put 105. Mtbr brigade, uspomene na njene šehide i pale borce obavezuju nas da istaknemo, da danas u 21. vijeku, želimo, možemo i moramo praviti isključivo  demokratsko društvo u kojem vladaju zakoni i jednakopravnost.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.