OO SDP BiH Bosanska Krupa

Obilježavanje 9. maja u Bosanskoj Krupi

Članovi SDP-a BiH OO Bosanska Krupa povodom 9. maja,Dana” Zlatnih ljiljana”, Dana pobjede nad fašizmom i Dana logoraša obišli spomen obilježja u Bosanskoj Krupi i položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast oslobodiocima.

Ovi datumi simbolišu slobodarski duh ovog kraja i stalnu borbu protiv fašizma, kako onog iz polovine prošlog vijeka tako i onog sa kraja prošlog i prvih 18 godina ovog vijeka.
“Obilaskom Centralnog spomen obilježja u Bosanskoj Krupi gdje su imena heroja Odbrambeno oslobodilačkog rata od 1992 do 1995. godine ,spomenika na obroncima Starog grada gdje su imena heroja iz II. svjetskog rata te na spomen obilježjima heroinama Amri Sedić i Lepoj Radić mi samopokazujemo da cjenimo svaku žrtvu za ovaj naš prelijepi grad.

I dalje traje borba za opstojnost na ovim prostorima mada su mnogi iz vrha vlasti u BiH u posljednje četiri godine učinili sve da rasele mladost i pamet naše domovine i ostanu vladari starih i nemoćnih koji im se ne mogu suprostavitiu. Ipak mi činimo sve da već od oktobra napravimo državu jednakih moguućnosti, da se vratimo izvornim principima socijaldemokratije i da se stanje u našoj državi mjeri prema položaju radnika, a ne prema položaju desetine hiljada državnih službenika od kantonalnog do državnog nivoa.

Svaki vid fašizma pa i djeljenje u torove, zagovaranje za podobne Bošnjake,Srbe i Hrvate i pravljenje države po mjeri nekoliko familija biće uvjek na udaru svakog SDP-ovca. Smrt fašizmu- sloboda narodu”” rekao je izmedju ostalog predsjednik OO SDP-a Bosanska Krupa Muhidin dr. Šertović.

Nekoliko članova OO SDP- Bosanska Krupa uzelo je učešće i u Maršu antifašista koji je održan u Sarajevu!

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.