Obilazak MZ Ripač

Posjete kandidata SDP BiH Bihać i kandidata za gradonačelnika Hajrudina dr Havića, brojnim mjesnim zajednicama, te njihovo nastojanje da građanima što bolje približe izborni program, obilježene su ozbiljnim zagovaranjem rješenja koja će doprinijeti  kvalitetnijem  životu građana Bihaća.

Podrška na koju nailaze tokom svake od posjeta, potvrda je  da kandidat za gradonačelnika, Hajrudin dr Havić i lista kandidata SDP BiH  za GV Bihaća,  na čijem je čelu  dr.sci. Fatka Kulenović,  uživa neupitno povjerenje.

Tako je bilo i tokom posjete MZ Ripač. U razgovoru sa mještanima ove mjesne zajednice otvorene su brojne teme bolne za građane, ali očito nedovoljno interesantne za aktuelnu vlast.

„ Ovu priliku iskoristili smo kako bi građanima  predstavili izborni program, ali i  licem u lice sa mještanima Ripča otvoreno razgovarali, interesujući se za njihove životne nedaće i ono što gradska vlast mora činiti u pravcu rješavanja problema.

Aktuelna vlast nije se dobro postavila u odnosu na problem odlaganja otpada i projekt sanitarne deponije, nema ozbiljnih projekata zaštite od poplava, a da ne govorim da u proteklim godinama ništa smisleno nije učinjeno ni kada su u pitanju razvojni potencijali ovog dijela Bihaća.

Ripač kao jedno od najstarijih naselja na području grada Bihaća zaslužuje bolji status i to će se nakon izbora i promijeniti. Moramo vratiti povjerenje svih građana, pa tako i Ripčana, u gradsku vlast. To naravno znači pažljivije slušati i gledati, i svakako raditi više od naših prethodnika“ istakao je dr. Havić.