KO FOM SDP BiH Tuzla

Obaveza svake države je da štiti svoje građane

Povodom hapšenja u Republici Turskoj, bh. Studenta Selmira Mašetovića, Kantonalna organizacija Foruma mladih SDP BiH Tuzla poziva sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema.

Zahtjevamo da Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasada Bosne i Hercegovine u Turskoj, na čelu sa Ambasadorom Bakirom Sadovićem ulože sve napore da Mašetović bude isporučen Bosni i Hercegovini.

Mi u SDP-u smatramo nerealnim da se u 21.stoljeću građani hapse jer koriste mobilne aplikacije ili što se ne slažu sa vladajućim režimom. Obaveza svake države, pa tako i naše je da štiti svoje građane bez obzira gdje se nalazili.

Obzirom da je državni vrh blizak sa Turskim vlastima, ovim putem i njih pozivamo da pomognu u rješavanju problema Selmira Mašetovića i njegove porodice.

Također, želimo izraziti solidarnost sa porodicom Mašetović, i pozivamo sve aktere u ovom problemu na dijalog i kompromis i prije svega pravičnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.