GO SDP Mostar

Obaveza prema Mostaru je iznad obaveze ljevice zelene boje prema SDA

Svjedoci smo da se zadnjih dana na političkoj sceni u Mostaru ne biraju sredstva kako bi se natjerali članovi pojedinih političkih partija koje po odluci Bakira Izetbegovića moraju stati u stroj da još jednom spase SDA žrtvujući sve svoje principe za koje se godinama zalažu.
Na časne članove lokalnih ogranaka koji su svih ovih godina ukazivali na kriminal, nepotizam i netransparentnost koje duže od dvije decenije provodi koalicija SDA-HDZ, vrši se ogroman pritisak, često uz orkestriranu pomoć pojedinaca koji su do sada promijenili i po nekoliko stranaka u neutaživoj želji za vlašću.
Dužnost je SDP-a kao najveće opozicione partije da stanemo u odbranu ljudi koji su, bez obzira u kojoj se stranci nalazili, beskompromisni borci za socijaldemokratsku ideju te da ih pozovemo da zajedno sa nama budu istinska alternativa stanju u kojem se Mostar nalazi.
Zato Gradski odbor SDP-a Mostar poziva istinske socijaldemokrate koji su svjesni pogubnosti koalicije okupljene oko SDA da nam se pridruže u borbi za bolji Mostar. Pridružite nam se u našoj borbi za bolji i progresivniji Mostar. Vrata SDP-a su širom otvorena svim časnim ljudima koji su svjesni da na idućim izborima u Mostaru vodimo ključnu bitku za naš grad.
Zajedno sa svojim partnerima u BH bloku opredijeljeni smo da okupimo sve časne ljude koji su spremni zajedno sa građanima na decembarskim izborima poraziti prijevare i šarene laži koje nam godinama plasiraju HDZ i SDA uz pomoć svojih politički minornih satelita i vladara iz sjene.
Obaveze koju centrala zelene ljevice ima prema bračnom paru Izetbegović i SDA zbog mrvica vlasti koju su im omogućili da zadovolje ljude bliske njihovom pričuvnom lideru, ne obavezuju časne članice i članove iz lokalnih organizacija. Oni koji odbijaju da poslušaju, koji ne pristaju da pogaze svoju riječ, istinski pokazuju da im je čast i obraz iznad niskih poriva onih koji ih tjeraju da urade drugačije.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu