Osmić

Obaveza je OSBiH da pomognu građanima BiH i oni to rade izvanredno

Ministar Osmić rekao je da su u Ministarstvu odbrane BiH i do sada bili zadovoljni obavljenim radom, a posebno sada nakon izvanrednih rezultata koje EUFOR i OSBiH postižu na saniranju štete uzrokovane poplavama

Slika

U sklopu današnje posjete Orašju, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić kazao je da je obaveza Oružanih snaga BiH da odgovore na izazove kao što su  nedavne poplave.

Komandant EUFOR-a generalmajor Dieter Heidecker i  načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Anto Jeleč također su u posjeti ovom području.

Ministar Osmić rekao je da su u Ministarstvu odbrane BiH i do sada bili zadovoljni obavljenim radom, a posebno sada nakon izvanrednih rezultata koje EUFOR i OSBiH postižu na saniranju štete uzrokovane poplavama.

– Obaveza je OSBiH da odgovore na izazove kao što je ova poplava. Mislim da smo to ovih dana odlično radili i sada želim da čestitam svim pripadnicima OSBiH koji su učinili veliki napor često žrtvujući vlastite živote da bi pomogli građanima – kazao je ministar Osmić.

Također je zahvalio komandantu Heideckeru i snagama EUFOR-a koje, kaže ministar Osmić, rade rame uz rame s OSBiH.

– Na kraju operacije sumirat ćemo rezultate i onda će Ministarstvo odbrane BiH zajedno s OSBiH vidjeti šta je preostalo te nastaviti daljnje aktivnosti pomoći ugroženom stanovništvu – poručio je ministar Osmić

Gerneralmajor Anto Jeleč upoznao  je prisutne u detaljima operacije "Zjednički napor 14" i kazao da je pet CIMIC timova pratilo realizaciju svih projekata. Najviše zahtjeva bilo je za odvoz kabastog otpada, djelovanje deminerskih timova, prijevoz humanitarne pomoći, prečišćavanje voda i tla.

– Ukupno su bila 93 projekta, odabrana su 34, a s EUFOR-om  usaglašena 23. Trenutno na čekanju ima još 40 projekta, naveo je generalmajor Jeleč.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.