Rešo

O mjerodavnim podacima uništenih poslovnih subjekata rano je govoriti

Na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje postavljen je obrazac ankete koja se odnosi na sve poslovne subjekte, mikro, srednja i velika preduzeća, a koji imaju registirano sjedište na području FederacijeBiH

Slika

Povod konferencije danas održane u Federalnom zavodu za zapošljavanje je informiranje javnosti o evidentiranju šteta u privrednim subjektima u Federaciji BiH nakon poplava. 

U organizaciji Europske unije i Svjetske banke organizirane su aktivnosti na pripremi donatorske konferencije koja bi trebala biti održana početkom jula u Sarajevu. 

U toku je priprema donatorske koferencije na kojoj će se po različitim segmentima prikupljati informacije o nastalim štetama tokom poplava koje su zahvatile našu zemlju prošlog mjeseca. 

Važan segment jeste informacija o štetama na privrednim subjektima nastalim uslijed poplava. Obrascem koji se može popuniti do 12. juna žele se dobiti relevantne informacije o broju uništenih poslovnih subjekata. 

– Na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje postavljen je obrazac ankete koja se odnosi na sve poslovne subjekte, mikro, srednja i velika preduzeća, a koji imaju registirano sjedište na području FederacijeBiH – kazao je na pres-konferenciji direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo. 

On naglašava da se anketa provodi popunjavanjem Obrasca sačinjenog prema metodologiji Međunarodne organizacije rada (ILO), te se koristi kao ključni ulaz za utvrđivanje objektivne procjene šteta u poslovnim objektima, radi pripreme donatorske konferencije. 

– Poziv da se popuni anketa važi i za subjekte koji imaju sjedište u Distriktu Brčko ili u Republici Srpskoj a podružnice su na teritoriji Federacije BiH – kazao je Rešo. 

Anketiranje bi se trebalo obaviti na područjima ugroženim prirodnom nesrećom, poplavama i klizištima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.