Delegacija SDP BiH kod mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma

Nužno osiguranje ravnopravnosti svih građana na području cijele BiH

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, predvođena predsjednikom Nerminom Nikšićem, nakon sastanaka sa poglavarima Katoličke crkve i Islamske zajednice u Bosni Hercegovini, kardinalom Vinkom Puljićem i reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, posjetila je i sjedište Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa mitropolitom g.g. Hrizostomom.

Članovi delegacije SDP-a su ovu priliku iskoristili da još jednom čestitaju mitropolitu na njegovom nedavnom ustoličenju, te izrazili nadu i uvjerenje da će njegovo djelovanje obilježiti plodotvoran rad za dobrobit kako pravoslavnog stanovništva, tako i svih građana BiH različitih uvjerenja i pripadanja.

Mitropolit je upoznat sa aktivnostima SDP BiH na izmjeni izbornog zakonodavstva, koje za cilj imaju osigurati ravnopravnu zastupljenost svih naroda u Domu naroda FBiH, ali i ravnomjernu zastupljenost svih građana u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Na sastanku je bilo riječi i o skupštinskoj inicijativi SDP-a vezanoj za konstitutivnost srpskog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Tom prilikom je naglašen stav partije o nužnom osiguranju ravnopravnosti svih građana različitih nacionalisti na području cijele države BiH, sa čime se mitropolit Hrizostom na sastanku i složio.

Izraženo je zajedničko uvjerenje da će u nadolazećem periodu doći do relaksacije političkih i ukupnih društvenih prilika u zemlji, te da će fokus pažnje javnosti konačno biti usmjeren na rješavanje stvarnih i životnih problema građana Bosne i Hercegovine, što je i jasna namjera SDP BiH iskazana u izbornom programu partije, koji je u fazi finalizacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.