Stari Grad

Novogodišnji paketići „Kupujmo domaće“ za djecu bez roditelja

Slika

Djeci bez roditelja u JU Dječiji dom Bjelave članovi Foruma mladih Stari Grad donijeli su novogodišnje paketiće i priredili im druženje sa Djeda Mrazom.

“Paketiće su vlastitim sredstvima finansirali članovi Foruma mladih, a sastavljeni su isključivo od domaćih proizvoda, na što smo posebno ponosni” – ističe Irfan Čengić, predsjednik FOM SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

Ovo je posljednja u nizu akcija Foruma mladih u ovom sazivu, a već 18.12. će biti održana Izborno-izvještajna konvencija gdje će se izabrati novo rukovodstvo. U skladu sa sve glasnijim zahtjevima za demokratizaciju unutarpartijskih procesa, iz FOM Stari Grad Sarajevo naglašavaju da će ovo biti prvi put da se u SDP-u organizuju izbori po principu “Jedan član-jedan glas”. Naime, svi članovi koji se registruju do 15.12. imati će pravo glasa na Konvenciji.