Pres konferencija KO SDP Goražde

Novoformirana Vlast nije ponudila nikakve planove ni programe razvoja kantona

Ono malo propisa koje su dostavili Skupštini kantona usvojili su po hitnom postupku u skraćenoj proceduri, bez javne rasprave, bez konsultovanja javnosti i bez mišljenja i stavova radnih tijela Skupštine koja još, ni nakon više od četiri mjeseca nisu formirana.

Slika

Novoformirana Vlast u BPK Goražde nije ponudila nikakve planove ni programe razvoja kantona za naredni period. Sve zakone i odluke, uključujući i Nacrt Budžeta kantona koja je prethodna vlada dostavila Skupštini, povukli su iz procedure tako da su zaustavili pozitivne procese u mnogim oblastima, a napravili su štetu i sebi samima.

Ono malo propisa koje su dostavili Skupštini kantona usvojili su po hitnom postupku u skraćenoj proceduri, bez javne rasprave, bez konsultovanja javnosti i bez mišljenja i stavova radnih tijela Skupštine koja još, ni nakon više od četiri mjeseca nisu formirana.

Novoformirana vlast je u prethodnom periodu uglavnom održavala vanredne sjednice Skupštine na kojima su se bavili sami sobom, ucjenjujući jedni druge raspodjelom fotelja u Vladi BPK –a, Domu naroda i prijetnjom smjene aktuelne predsjedavajuće Skupštine kantona.

Najnoviji patent (izum) Stranke demokratske akcije i koalicionih partnera je promjena Poslovnika skupštine kantona po hitnom postupku. Ovom izmjenom novoformirana vlast želi izabrati u komisije Skupštine kantona oko četrdeset svojih stranačkih aktivista i plaćati ih iz Budžeta kantona u naredne četiri godine.Za rad u komisijama a bez bilo kakve potrebe biće u naredne četiri godine isplaćeno 150.000,00 km onima koji su učestvovali u izbornoj kampanji  poslanika, koji će im se na ovakav način odužiti, umjesto da im plate iz svog džepa ili stranačke blagajne.

Tvrdnja novoformirane vlasti da se izmjenom Poslovnika želi omogućiti većem broju građana učešće u radu komisija skupštine nije istina. Istina je da je prethodna vlast predvođena Socijaldemokratskom partijom prije skoro godinu dana izmijenila Zakon i ukinula sva plaćanja poslanicima za rad u komisijama. Tim zakonom smanjene su plate poslanicima, ministrima i funkcionerima deset posto (10%) i to se do danas provodi. Pošto se poslanicima ne plaća rad u komisijama oni više nisu ni zaintresovani za rad u istim, a kao čin dobre volje, odnosno obaveze da nagrade svoje stranačke aktiviste plaćaće im 50,00 km iz Budžeta po svakoj održanoj sjednici, dakle novcima svih građana.

Podsjećamo članove SDP-a , kao i zaintresovane građane da su u toku aktivnosti na izdavanju novih članskih kartica SDP-a i da se jave u prostorije SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.