Predstavljanje kandidata

Novo Sarajevo mora biti zajednica za sve nas

Predstavljanjem kandidata za vijećnike i kandidata za načelnika Općinska organizacija SDP BiH Novo Sarajevo zvanično je počela svoju kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Okupljenim članovima i simpatizerima prvo se obratio predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović koji je u svom govoru naveo da je ova organizacija, već nekoliko mjeseci, potpuno spremna za oktobarske izbore.

„Sa ovog mjesta šaljemo jasnu poruku svim građanima, a ona je da želimo da naša općina postane zajednica za sve nas. Želimo dokazati da možemo napraviti Novo Sarajevo po mjeri svih nas, da želimo riješiti probleme svih građana, a ne raditi na parcijalnim rješenjima u određenim dijelovima naše općine“, naveo je Živanović.

ns4

Samir Suljević, nosilac liste SDP BiH za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, naveo je da OO SDP Novo Sarajevo ulazi u ove izbore sa velikim brojem novih ljudi na listi za OV.

“Ono što se ne mijenja jesu naši stavovi utemeljeni na antifašizmu, zajedništvu i toleranciji. Nažalost, postoji veliki jaz između mogućnosti koje nudi Novo Sarajevo i sumorne realnosti u kojoj se ono nalazi. U Novom Sarajevu je politika obilježena odsustvom morala i razumijevanja za ekonomske i socijalne prilike, u kojima žive naši građani. Zato su politike SDP-a Novo Sarajevo realne i ostvarive, te nude ostvariva rješenja“, rekao je Suljević.

Kandidat SDP BiH za načelnika Općine Novo Sarajevo Mirsad Ćatić rekao je kako su njegov motiv za kandidovanje bili mladi ljudi, koji u sve većem broju napuštaju našu državu.

“Želim mijenjati postojeće stanje, u kojem djeca i omladina neće zatvarati oči i neće nas napuštati. U općini Novo Sarajevo živi 9.000 nezaposlenih ljudi, 15.500 penzionera, kao i veliki broj socijalno ugroženih za koje općinska administracija smatra kako nisu njihova briga. Nezaposleni su prvenstvena briga općine i moraju im se osigurati elementarni uslovi za život. I oni koji su se 1992. godine borili za ovaj grad, također moraju što prije biti integrirani u društvo“, smatra Ćatić.

ns2

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić naveo je kako se kandidati SDP-a neće boriti za vlastite interese.

„Nećemo igrati na kartu zastrašivanja građana, kao što oni pod sloganom “prije izbora rata i referenduma, poslije izbora fotelja i tendera” već godinama rade. Mi ćemo se boriti za to da nijedna majka više ne izgubi dijete i da nijedna knjiga više ne izgori. Borit ćemo se za sve generacije”, rekao je Čengić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je na kraju skupa naveo da su SDP-ove politike, programi i mjere dobro osmišljene inicijative za sve građane.

“Danas je veoma ozbiljna stvar biti član SDP-a, a pogotovo biti kandidat za Općinsko vijeće na ovim lokalnim izborima, jer politika i političari apsolutno nisu omiljena tema u našem društvu. Mislim da ste ispoljili veliku hrabrost i veliku odgovornost kao kandidati”, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.