Novinari su nezamjenjivi u svakom zdravom društvu

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je upriličio tradicionalni novogodišnji prijem za medijske radnike, a tom prilikom, ukazao je na njihov značaj u široj društvenoj zajednici.

U ugodnom ambijentu Ateljea Ismet Mujezinović u Tuzli danas je organizovano druženje medijskih radnika i prvog čovjeka grada Jasmina Imamovića.

Kroz opuštenu atmosferu rezimirana je protekla godina, uz ukazivanje na značaj novinara, snimatelja, fotoreportera i ostalih zaposlenih u medijskim kućama, koji svakodnevno plasiraju informacije od značaja za širu društvenu zajednicu.

“Medijska sloboda je uslov svih drugih sloboda nas građana. Ovom prilikom vam ukazujem poštovanje, jer ulažete ogroman trud koji je fascinantan, posebno u kritičnim vremenima. Da nije novinara, poruka građanima u vremenima poput pandemije se ne bi mogla prenijeti. Vaša uloga u svakom zdravom društvu je nezamjenjiva”, kazao je Imamović.

Dodatnu težinu vremenu u kojem živimo svakako daje i pandemija koronavirusa sa dominantnim omikron sojem, čega se prvi čovjek Tuzle dotakao u nastavku govora.

Kako kaže, izuzetno je važno prenijeti poruku da građani budu što disciplinovaniji, posebno u vremenu obilježavanja praznika.

“Potreban nam je maksimalan oprez, uz to da se svi moramo vakcinisati kako ne bismo preminuli. Mi sada ne znamo do kada će trajati ova strašna pandemija, ali svaki svjetski problem u Bosni i Hercegovini je dramatičniji, odnosno trostruko veći”, naglasio je Imamović.

Ovu godinu obilježila je i velika politička kriza u kojoj je, prema riječima Imamovića, sudska vlast na historijskom ispitu, kao zadnja linija odbrane naše majke Bosne i Hercegovine.

“Moramo razumjeti i te ljude u sudskoj vlasti je valja se usudjeti i podići optužnicu, a onda presuditi i osuditi. Na nama je da poštujemo njihovu neovisnost, ali i da im damo podršku i snagu”, smatra gradonačelnik Tuzle.

Imamović je pred sami kraj obraćanja kazao da će se u gradu soli nastaviti kontinuitet razvoja, podsjetivši da je u vrijeme preuzimanja rukovodeće funkcije budžet iznosio nešto manje od 19 miliona KM. Danas je on u iznosu od 68,5 miliona KM, dok je za predstojeću godinu povećan za tri miliona maraka.

“Nastavit ćemo koristiti iste faktore razvoja, a glavni su ljudi i njihova ideja, uz toleranciju među ljudima. Propadaju dućan i kafana kada tamo izbije svađa ili tučnjava. Mi moramo imati snagu tolerancije kao društvo i onda nema toga cilja kojeg ne možemo ostvariti”, naglasio je Imamović.

Sa željom da država bude dobro, uz savladavanje pandemije, Imamović je svim medijskim radnima, ali i ostalim građanima zaželio sretnu i uspješnu novu, 2022. godinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.