Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ

Novih 120 radnih mjesta u Ključu

Nakon date saglasnosti Vlade Unsko-sanskog kantona i upravljačkih struktura preduzeća Sanotaf Ključ, između preduzeća Sanotaf i Društva za konsalting i upravljanje Athabasca Investment Sarajevo, koje je članica grupacije ASA PREVENT, potpisan je ugovor o zakupu nekretnine koja se nalazi u Ključu.

„U proteklom periodu vođene su intenzivne aktivnosti u cilju stvaranja uvjeta za investiranje u Općinu Ključ od strane ASA PREVENT grupacije, koja je najveći izvoznik iz BiH u ovom trenutku i trenutno zapošljava preko 6 000 ljudi.

Kako je ovo jedno veoma vrijedno ulaganje u općinu Ključ, te otvara mogućnost zapošljavanja naših sugrađana, podržavamo ovaj veliki i veoma vrijedan projekat i stavljajmo se na raspolaganje investitorima iz ASA PREVENT grupacije za svu podršku i pomoć koja im bude potrebna u procesu pokretanja rada fabrike za proizvodnju namještaja“, rekao je načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović.

U fabrici se očekuje zapošljavanje 120 radnika, a u narednih nekoliko mjeseci će se pokrenuti obuka radnika, te nakon toga i stalno zapošljavanje na lokaciji Sanotaf.

Također je istaknuto da će u narednom periodu na području Općine Ključ doći do značajnog zapošljavanja i da će u predstojećim mjesecima ova aktivnost rezultirati promjenom ekonomskog stanja u Ključu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.