Čengić

Novi statut-jače uključivanje članstva u donošenju odluka

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i predsjednik komisije zadužene za pripremu novog stranačkog statuta Irfan Čengić obrazložio je danas da bi budući najviši stranački akt trebao da rezultira što većim uključivanjem članstva u donošenje odluka.

Primjerice, referendumom se može odlučivati o tome da li će stranka stupati u koaliciju s kim od drugih političkih faktora, naglasio je Čengić u izjavi za Fenu obrazlažući nacrt budućeg statuta Stranke.

Stranački predsjednik bira se po principu jedan član-jedan glas, rekao je također.

Svaka stranačka organizacija treba da ima obaveznu kadrovsku komisiju umjesto dosadašnje prakse po kojoj je ova komisija radno tijelo Predsjedništva SDP-a, pojasnio je Čengić naglašavajući da budući statut predviđa proširenje demokratizacije unutar stranačkih redova.

O budućem statutu je danas raspravljao SDP-ov Savjet za razvoj i to je dio javne rasprave o najvišem stranačkom aktu koji bi u formi prijedloga trebalo krajem ovog mjeseca da bude upućen u još jednu, jednomjesečnu javnu raspravu.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.